PETROVI | SVETI MARTIN  | BRJE

NAŠA VINA

 

Vina Sveti Martin izražajo edinstvenost terroirja Vipavske doline. Naša vinska klet ponuja širok izbor kakovostnih vin, vključno z rebulo, klarnico, barbero in merlotom ter avtrohtonima  zelenom in pinelo.

svetla etiketa

Rose

Barva je nežna, med rubinasto in lososovo. Cvetica je mladostna, sadna, po malinah, grenivki, kot malce po posušenih zeliščih, referenčna!

svetla etiketa

Tressa belo

Zvrst tressa bela je zlato rumene barve s prijetnimi notami po cvetju (akacija), rumenem sadju in medenih notah s pridihom zelišč.

svetla etiketa

Zelen

Barva je nežna zlatorumena. Cvetica je diskretnejša, prevladujejo zaznave marelic in breskev, v ozadju najdemo še suha zelišča.

svetla etiketa

Pinela

Rebula Sveti Martin

svetla etiketa

Rebula

Temna etiketa

Pinela

maceracija

Barva je srednje intenzivna zlatorumena z jantarnimi odtenki. Cvetica je srednje poudarjena, balzamična, rahlo medena, tudi po lesu.

Temna etiketa

Rebula

maceracija

Barva je srednje globoka jantarna. Cvetica je dozorela, spomni na les, balzamične note smole iglavcev, olupljena jabolka.

Temna etiketa

Klarnica maceracija

Temna etiketa

Barbera

Barva je globlja rubinasta z vijoličnimi odtenki. Cvetica je srednje poudarjena, cvetlična, elegantna, diši po zrelem, rdečem sadju in vanilji.

Temna etiketa

Merlot

Temno rdeča barva s svetlo vijoličnimi odtenki. Okus slive, hrasta in češnje. Rahle, a poprove začimbe v ustih. Sadno, z mehkimi tanini.

Temna etiketa

Tressa rdeče

Barva je srednje poudarjena vijolična. Cvetica je srednje poudarjena, diši po zrelih črnih sadežih, silirani travi, črnih češnjah, dimu, vanilji, vabljivo.

Predikatna vina

Klarnica Passito

Predikatna vina

Tressa Passito

Peneče vino

Penina Pepi