Sveti martin | Vipavska dolina | SLO

DEGUSTACIJE

 

Ikona kozarca-glass icon
6-10 VZORCEV VINA
Ikona fotografij
PANORAMSKI RAZGLED
Ikona hrane
DOMAČE DOBROTE
Ikona soda - Wine barrel icon
OGLED KLETI
Ikona očesa- eye icon
OGLED CERKVICE
Ikona grozdja sprehod skozi vinograde
OGLED VINOGRADOV
Okno degustacijske sobe
Degustacijska soba ponoči
Kramljanje v degustacijski sobi

vINA SVETI MARTIN

Degustacije vin Sveti Martin potekajo v urejenem panoramskem degustacijskem prostoru, v sklopu vinske kleti, pa tudi zunaj s čudovitim razgledom na okolico. Naša domačija, z vinogradi v neposredni bližini, nahaja v vasici Sveti Martin sredi Vipavske doline. Sveti Martin je eden izmed najbolj dominantnih gričev Vipavske doline (333 m n.v.) s prelepim razgledom od Nanosa, prek Krasa in Trnovske planote, vse do italijanskih Dolomitov.

Degustacije običajno vključujejo od šest do deset vzorcev buteljčnih vin, ob koncu sledi še ogled kleti in pokušina kakšnega posebnega vina ali vzorca, ki še zori v sodih. Vzporedno z vini ponudimo domače kulinarične dobrote: različne vrste domačega kruha, doma narejene namaze, različne sire, domače mesnine in še kakšno presenečenje. Degustacije so sicer strokovno vodene s strani družinskih članov, tudi v tujih jezikih (angleščina, italijanščina).

Če gost izrazi željo lahko degustacijo zaokrožimo z ogledom vinogradov ali z ogledom zanimive cerkvice Svetega Martina iz 16. stoletja, do koder vodi prijetna panoramska pot (5 minut).

Cilj naših degustacij je seznatiti vinoljuba s posebnostmi vin Vipavske doline, še posebej s posebnostmi vinogradniške mikrolokacije Sveti Martin. Predstavitev vin in drugih dobrot pa ni le naš monolog, ampak je pogovor s gostom – vprašanja in komentarji gostov so obvezni del naših srečanj!

Možnost nakupa vin in rezervacije vin, tudi tistih, ki še niso ustekleničena.

OD 30 -50€/OSEBO

Odvisno od ponudbe vin (posebna vina, starejši letniki, predikatna vina), raznovrstnosti in količine hrane ter števila oseb.

Domače dobrote- homemade delicacies
Degustacijska soba z razgledom- Tasting room with a view
Degustacija na prostem- open air tasting
sl_SI