PETROVI | SVETI MARTIN  | BRJE

5 GENERACIJ

 

NEKOČ

Tradicija … Pri Petrovih se reče pri hiši, saj je bil Peter Stegovec prvi, ki je okoli leta 1880 pri Svetem Martinu kupil posest in začel družinsko tradicijo vinogradništva in vinarstva na zdajšnji lokaciji.

Bil je razgledan gospod, ki je imel že konec 19. stoletja v rokah dovoljenje za odprtje vinotoča v takrat daljnem Trstu. Sledila sta mu sin Franc in vnuk Stojan, ki pa kljub velikopoteznim načrtom nista uspela kaj prida povečati posestva, saj sta oba mlada umrla …

Peter Stegovec Portret- Portrait
Domačija pri Petrovih - our estate
DANES

… Stojanov sin Boris pa je skupaj z ženo Božo le uspel udejanjiti svojo neizmerno ljubezen do zemlje. Iz tedanjih skromnih razmer je skozi leta zraslo družinsko posestvo, kjer danes ponosno uspevajo vina družine Stegovec. In da je cikel zaključen je danes tu ponovno Peter Stegovec z družino, Borisov sin, predstavnik pete generacije Stegovčevih pri Svetem Martinu. Veliko mu pomeni tradicija, prav posebej pa skrbi, da se hišno ime “pri Petrovih” ne bo izgubilo, kajti tu je že šesta generacija, ki se že vključuje v delo na družinskem posestvu.

DRUŽINA sTEGOVEC

Brje 121 – Sveti Martin

5263 Dobravlje

Slovenija

sl_SI